Etelä-Karjalan pelastuslaitos

Taloyhtiöille

Pelastussuunnitelma

Taloyhtiön pelastussuunnitelman laadinta on osa omatoimista varautumista. Pelastussuunnitelmassa selvitetään esimerkiksi turvallisuutta uhkaavat riskit, toimenpiteet niiden ehkäisemiseksi, toimintamallit riskitilanteessa sekä asukkaille annettavat ohjeet.

Pelastussuunnitelmaa ei laadita ja ylläpidetä pelastusviranomaista varten, vaan kiinteistön ja sen asukkaiden tarpeisiin. Pelastussuunnitelmassa keskitytään jokapäiväiseen turvallisuuteen vaikuttaviin asioihin.

Pelastuslain mukaisesti pelastussuunnitelma on laadittava asuinrakennuksiin, joissa on vähintään kolme asuinhuoneistoa. Vastuu pelastussuunnitelman laadinnasta, ylläpidosta ja viestinnästä on taloyhtiöissä sen hallituksella.

Sisäasiainministeriö on julkaissut ohjeen asuinkiinteistöjen pelastussuunnitelman laadinnasta. Ohjeen tavoitteena on tukea asuinkiinteistöjen omatoimisen varautumisen suunnittelua ja toteuttamista sekä pelastussuunnitelman laadintaa. Ohje löytyy Asuinkiinteistöjen pelastussuunnitelman laadinta 2011.pdf .

Asuinkiinteistöjen pelastussuunnitelmalomakkeita löydät täältä .

Pelastussuunnitelmaa ei palauteta pelastuslaitokselle. Se säilytetään taloyhtiön hallituksen toimesta ja päivitetään aina tarvittaessa. On erittäin tärkeää, että pelastussuunnitelman sisältö viestitään myös asukkaille, jotta he voivat osallistua turvallisen taloyhtiön rakentamiseen omalla toiminnallaan.

Lisätietoa: Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen neuvontapuhelin

-----------------------------------------------

Taloyhtiön hallituksen jäsenet, isännöitsijät, asukkaat, kiinteistöjen hoitajat, asuinkiinteistöjen turvallisuushenkilöstö ja kaikki asiasta kiinnostuneet tervetuloa kouluttautumaan!

ASUINKIINTEISTÖN TURVALLISUUS – KURSSIT SYKSYLLÄ 2018

Kurssi antaa valmiudet asuinrakennuksen pelastussuunnitteluun ja arjen onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn sekä toimintaan vaaratilanteissa. Koulutus tukee Sisäasiainministeriön asuinkiinteistöjen pelastussuunnittelua koskevaa ohjeistusta.

Kurssin kesto on yhteensä kuusi tuntia, kaksi perättäistä arki-iltaa klo 18–21. Kurssi on maksuton.

6. – 7.9 Luumäen paloasema, Linnalantie 27
19. – 20.9. Savitaipaleen paloasema, Kievarintie 2
16. – 17.10. Taipalsaaren paloasema, Rauhamäentie 1

VÄESTÖNSUOJAN HOITAJAN KURSSIT SYKSYLLÄ 2018

Kurssi antaa valmiudet poikkeusoloja koskevaan omatoimiseen varautumiseen väestönsuojien osalta. Kurssilla keskitytään S1 / K-luokan väestönsuojan (ml. C-luokka) omatoimiseen tarkastukseen ja vuosihuoltoon sekä käyttöönottoon.

Kurssin kesto on yhteensä kolme tuntia, arki-iltana klo 18–21. Kurssi on maksuton.

26.9. Imatran paloasema, Vuoksenniskantie 21
27.11. Lappeenranta, paikka avoin

Ilmoittaudu kursseille mukaan Kaakkois-Suomen Pelastusalanliitto ry:n toimistoon
toimisto@kaspeli.fi tai puh. 05 7411 400

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä kurssi jolle osallistut, nimesi, taloyhtiösi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, mikäli sinulla on sellainen käytössä.

Lisätietoa: http://www.kaspeli.fi/fi/koulutus/taloyhtiot