Etelä-Karjalan pelastuslaitos

Sinulle löytyy sopiva tehtävä!

TULE MUKAAN ETELÄ-KARJALAN PALOKUNTATOIMINTAAN!

Pelastustoimen vapaaehtoistoiminta

Palokuntatoiminta sopii kaikille. Kuka tahansa voi liittyä mukaan vapaaehtoisen palokuntayhdistyksen eli VPK:n tai palomiesyhdistyksen jäseneksi.

Voit toimia esimerkiksi palokunnan tukitehtävissä, nais- tai veteraanitoiminnassa tai tehdä vapaaehtoistyötä palokuntanuorten parissa. Vapaaehtoistoimintaa tarvitaan myös suuronnettomuuksissa tai häiriötilanteissa, joissa pelastustoimen ammatti- ja sopimushenkilöstö kaipaa rinnalleen tukijoukkoja.

Sopimuspalokunnat

Etelä-Karjalassa on 25 sopimuspalokuntaa. Sopimuspalokuntien rooli alueen pelastustoiminnassa on merkittävä. Pelastuslaitoksen arvion mukaan noin kolmasosa kaikista hälytystehtävistä suoritetaan puhtaasti sopimuspalokuntien voimin.

Sopimuspalokuntatoiminta vaati paljon, mutta antaa myös paljon. Pääset osallistumaan pelastustoimintaan, kun saat siihen vaadittavan peruskoulutuksen ja täytät muut kelpoisuusvaatimukset. Peruskoulutuksen jälkeen tarjoamme monipuolista lisäkoulutusta erikois- ja johtamistehtäviin. Sammutus- ja muut tarvittavat suojavarusteet saat käyttöösi palokunnalta.

Sopimuspalokuntabarometri – kyselyn mukaan palokuntalaisiamme motivoivat eniten

• hyvä henki ja yhteisöllisyys
• halu auttaa onnettomuustehtävissä
• hälytystehtävät.

Tule sinäkin mukaan – kaikkia tarvitaan!

Katso lähin palokuntasi täältä ja ota rohkeasti yhteyttä: http://24365.fi/palokuntahaku/